(Arbeidskrav 2 - Del 1b - Bilde 2)

På YouTube er det mange gode kunstnere som deler arbeidet sitt, og viser hvordan man kan male. Jeg søkte etter 'painting eye acrylics' på YouTube og fant en som viste dette i raske steg. Jeg hadde ingen forventning om å klare å male SÅ realistisk som det denne personen gjør på videoen, ikke hadde jeg et godt nok utvalg av farger og pensler (og erfaring) heller, men det var et godt utgangspunkt å følge. Her er videoen:
Det var bare å brette opp armene og sette i gang.


Jeg startet med skissen.


«Hudfargen» ble en gulaktig farge. Jeg brukte en tykk rundpensel for å føre på gulfargen. Dette ble gjort i flere lag underveis i prosessen.


Pupillen malte jeg sort, og malte også linjen til øyelokket sort.


Iris farget jeg med en mørk blåfarge, og blandet det med litt hvitt for å gjøre det lysere innerst mot pupillen. Gulfargen på øyelokket hadde tørket, så jeg malte med hvitt og litt ekstra med vann for å få tonet ned fargen og for å få effekten av at det var et øyelokk.


Deretter malte jeg detaljene i iris og la til refleksjon i øyet.

Øyevippene malte jeg med pensel, størrelse 3. Her hadde jeg ønsket meg samme type pensel som i videoen, men det hadde jeg dessverre ikke. Vippene mine ble litt klumpete, så det krevde en del pirkearbeid.


Jeg streket opp resten av øyet, og malte på de nedeste vippene.Det ferdige bildet
Tanker/erfaringer

Riktig verktøy til arbeidet! OG jeg må øve mer på vipper og fargeblanding. Det var vanskelig å få til «perfekte» vipper som blir vist på videoen. Jeg hadde bare rundpensler, og de flate jeg hadde var for store til dette bruket. Jeg må utforske mer (i det enorme havet) med forskjellige penseltyper. Selv om man kan blande seg til mange farger ved hjelp av grunnfargene, er det svært frustrerende å ikke ha flere «ferdige» farger tilgjengelig.