(Arbeidskrav 2 - Del 1b - Bilde 3)
Til himmel og bakke (bakgrunnen) brukte jeg akvarell. Detaljene på bildet skulle males med gouache, men jeg ville ha det «akvarell-mykt». Jeg startet med å blande blått og hvitt til jeg fikk ønsket farge.Vått-i-vått malte jeg himmel og bakke med horisontale penselstrøk. Så brukte jeg hårføner for å tørke malingen. Tok på et nytt lag, og tørket det igjen til jeg var fornøyd med akvarell-laget.


Etter at akvarell-laget hadde tørket, gikk jeg over til å bruke gouache. Gresset malte jeg ved å dra penselen i lette vertikale penselstrøk (med litt variasjon i vinklingen). Jeg startet med lyse striper, og gikk gradvis over til mørkere grønn.

Denne prosessen gjentok jeg parallelt med malingen av treet og skyene senere.


Grunnlaget var nå ferdig til å male på skyer og treet.


Med gouache malte jeg skyene i lette sirkel-bevegelser.


Tiden var kommet til å male treet jeg skulle ha. Stammen ønsket jeg i en brun-rød-farge. Fargen «Burnt Sienna» var litt FOR rød, selv om det er en brunfarge. Jeg blandet med litt svart for å få ønsket farge.


Jeg malte så inn et tre med fargeblandingen.


Med en litt mørkere blanding (mer svart) malte jeg skygger / ujevnheter. Dette ga mer liv til stammen.


Bladene på treet malte jeg ved å «tappe» med penselen mot arket. Jeg startet med en litt mørk blanding av grønn («Green Pale») og gul. Sakte «tappet» jeg meg rundt alle greinene.


Samme prosess ble gjennomført på de framre/ytterbladene. Her blandet jeg en lysere blanding og fortsatte med «tappingen». Denne gangen dekket jeg delere av greinene.


Jeg tok en ny runde på gresset for å få flere nyanser. Nederst brukte jeg grønnfargen blandet med litt svart. Igjen malte jeg med lette vertikale penselbevegelser.Det ferdige bildet

Gouache