I denne deloppgaven skulle jeg ta et nytt profilbilde. Jeg tok en titt på de profilbildene jeg har brukt på sosiale medier for å se om de forteller noe om meg. I skrivende stund hadde jeg følgende bilder på diverse sosiale medier:

Facebook

Ello

Twitter


LinkedIn

Instagram


Bildene var forskjellige, uten mål og mening. Hvis jeg skulle «nullstille» meg, og prøve å se på bildene fra et nøytralt hold, så visste jeg ikke hva de fortalte meg om personen. Hvem er denne personen?

Det som karakteriserer sosiale mediers måte å fremstille mennesker på er at de/vi stort sett virker glade. Bildene er ofte tatt ovenfra for at dette gir bedre bilder av ansiktene (de virker smalere). På Facebook er det ofte turbilder, på Twitter er det små ansiktsbilder der personen ofte gjør noen ablegøyer - ofte er det enkle smilebilder lignende det jeg bruker (bildet ovenfor).

Da jeg først så bildene, og leste oppgaveteksten, begynte jeg å reflektere over bildene. Jeg så at det mest «ordentlige» bildet hadde jeg brukt på LinkedIn. Hvorfor det? Jeg følte kanskje at dette bildet måtte være «ordentlig» siden LinkedIn er på en måte min CV på sosiale medier. ? Fremstiller jeg meg som tullete på andre bilder? Sær? Rar?

I deloppgaven skulle jeg ta et nytt bilde, og denne gangen ville jeg prøve å presentere litt mer av meg selv. I første omgang noterte jeg ned stikkord om meg selv og ting som omhandler hverdagen min; Hus, barn, frisbee, sjakk, rubiks kube, matematikk, IT, tur, fiske, jakt, snekring, samlinger, tegning, osv. Det ble en god del punkter. Hvordan presentere meg selv? Jeg har ikke én interesse som er typisk meg - jeg har for mange! Det endte med at jeg ville ta et bilde med flere synlige detaljer som ga et hint (og forundring?) omkring mine interesser.

Resultatet ble dette:Dette bildet forteller litt om mine interesser, og presenterer små detaljer av hverdagen min. Jeg ønsket å ta med flere ting, men det ble rett og slett for kronglete å ta med ALT. Noen vil skjønne hva detaljene betyr, mens andre vil kanskje studere og tenke over hva jeg prøver å fortelle, og samtidig reflektere over at det er langt mer enn det som blir presentert.

På bildet er følgende ting synlige: Tursko, støvel, staffeli, fiskestang, arbeidshandske, rubiks kube 4x4, Nikon-kamera, frisbee, tastatur, hammer, turkopp, pensler, Jeg-Ser-tskjorte, jakthatt, rifle, snekkerbukse og bunadsjakke.